188_banner1.jpg

čtvrtek, 26. listopadu 2015

Celý rok běžel po celé České republice charitativně – ekologický projekt SBIREJ-TONER.CZ, do kterého se zapojil také FOKUS Vysočina. Sdružení AKTIPO, které již organizuje akci několik let ve spolupráci s firmou KMP, nás vybralo mezi deset organizací, na jejichž činnost mohli „sběratelé“ odevzdanými tonery přispívat. Výtěžek pomůže Dennímu stacionáři Bludiště v Chotěboři.

„Celý výtěžek získaný z renovace vámi nasbíraných tonerů putuje do zařízení pro mentálně hendikepované spoluobčany, která jsou do našeho projektu zapojena,“ říkají pořadatelé projektu.

Princip byl jednoduchý. Zájemci o sbírání se zaregistrovali, označili organizaci na jejíž činnost chtěli přispívat a organizátoři pak poslali sběrné boxy na použité tonery. Když se bedny naplnily, pořadatelé je vyměnili a mohlo se začít nanovo. 

Díky tomu bylo možné se zbavit použitých tonerů a ještě tak prakticky bez práce - a přitom aktivně - přispět dobré věci. 

Do pomoci našemu Dennímu stacionáři se takto zapojily veřejné instituce, školy, soukromé společnosti a jednotlivci. Díky jejich poctivému sbírání použitých tonerů se podařilo získat částku 16.386 korun. „Peníze použijeme na vybudování relaxační místnosti pro klienty Bludiště s mentálním nebo kombinovaným postižením,“ upřesnila projektová manažerka FOKUSU Lucie Marková.

„Všem, kteří se jakkoliv do akce SBÍREJ-TONER.CZ zapojili, bychom chtěli touto cestou moc poděkovat,“ doplnila Marková. 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK