246_img_2921.jpg

středa, 7. února 2018

Už 27. ledna proběhlo v Kulturním domě Máj předání ceny Křesadlo 2017 – „ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci“. Ocenění pro dobrovolníky, kteří věnují svůj volný čas jiným lidem, se předávalo již tradičně v rámci slavnostního večera předání Cen města Pelhřimova.

Oceněnou dobrovolnicí na Pelhřimovsku se za loňský rok stala Lada Hellerová, které dochází již třetím rokem jako dobrovolnice do Centra denních služeb Medou. Aktivně vypomáhá uživatelům v terapeutické dílně a vždy je organizaci oporou při pořádání různých jednorázových akcí organizace.

„Setkávání s klienty mě naplňuje radostí, energií a optimismem,“ říká Lada Hellerová.

 „S radostí připomínáme, že nejen v začátcích dobrovolnické činnosti, ale i v celém jejím průběhu paní Hellerovou podporují naši koordinátoři. Prošla například naším školením, pomáhá v naší přijímající organizaci nebo se zapojuje do našich supervizí,“ dodává vedoucí koordinátorů FOKUSu Vysočina, Iveta Krčálová.

Dalšími nominovanými byli Eva Karásková, která se zapojuje hned v několika organizacích a sourozenci Jan a Kateřina Maškovi, kteří dělají radost ve prospěch veřejnosti.

Velké poděkování patří městu Pelhřimov a Kulturnímu zařízení města Pelhřimova. Dále děkujeme účastníkům komise, paní Jaroslavě Čekalové, Miroslavě Kvášové, Monice Pelíškové, Janě Sládkové a paní Vlastě Vlčkové.

Připomeňme, že do ceny Křesadlo jsou naši dobrovolníci přihlašování také na Havlíčkobrodsku či na Hlinecku.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK