178_dustojnost.jpg

čtvrtek, 3. září 2015

Po roce je to opět tady. Zanedlouho znovu vypuknou Týdny pro duševní zdraví a i letos nabídnou všechna naše čtyři střediska při této příležitosti bohatý kulturní, osvětový i vzdělávací program. Připomeňme, že 10. října je Světový den duševního zdraví, který s sebou letos nese téma - Důstojnost v oblasti duševního zdraví. 

A na jaké akce se můžete kupříkladu těšit?

Běžecký závod Borovská desítka, jehož výtěžek zčásti putoval do střediska FOKUSU v Chotěboři, se už sice uskutečnil, ale samotné zahájení TDZ (Týdny pro duševní zdraví) proběhne 30. října na chotěbořském městském úřadě. Velkým lákadlem nejen pro klienty, ale i veřejnost, bude jistě další ročník taneční soutěže pro mentálně handicapované STAR DANCE III, která vypukne 21. října v chotěbořské sokolovně.  Kromě toho se bude třeba promítat film Kobry a užovky nebo připravíme v našem denním stacionáři Den otevřených dveří.

Havlíčkově Brodě si budete po roce opět moci "Na vlastní kůži" vyzkoušet, jaké to je žít s handicapem, na zdejším náměstí můžete v rámci Dne pro duševní zdraví prozkoumat, co se skrývá za „třemi dé“ a jak souvisí duševní zdraví a důstojností. Nu a kromě možnosti zakoupení našich výrobků z chráněných dílen se budete moci podívat i na divadelní představení ochotnických nadšenců ze souboru JenTak. Ti si připravili představení „Když se zhasne“ v sále Psychiatrické nemocnice v Havlíčkově Brodě.

To v našem středisku v Hlinsku je už dlouho ověřeno, že takový Koncert pro duševní zdraví je vážně dobrá akce. A proto pro vás bude v salonku restaurace Rychtář znovu připraven už v pátek 18. září. Vystoupení tří dobrých kapel tak slibuje zajímavý zážitek.

A konečně Pelhřimovské středisko si už tradičně na zahájení TDZ připravilo bowlingový turnaj družstev, po kterém bude brzy následovat Pohádkový les pro děti. Pochopitelně můžete na Masarykově náměstí zakoupit výrobky z našich chráněných dílen, podívat se na pohádkové představení pro děti, zajít na přednášku Kateřiny Cajthamlové nebo si během tvořivého odpoledne vyrobit sami pro sebe něco hezkého.


   

    

 

 

A zde naleznete jednotlivé programy na plakátech: 

Program Chotěbořského střediska:  /Userfiles/tdz_chotebor_plakat.jpg

Program střediska v Hlinsku: /Userfiles/tdz_hlinsko_plakat.jpg

Program střediska v Havlíčkově Brodě: /Userfiles/tdz_havl_brod_plakat.jpg

Program střediska v Pelhřimově: /Userfiles/tdz_pelhrimov_plakat.jpg

A nezapomeňte..těšíme se na vás! 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK