179_p2.jpg

pátek, 18. září 2015

O tom, že provoz v cukrárně Ludmilka v Hlinsku byl zahájen, jsme vás informovali už před časem.  Nyní přišlo na řadu také slavnostní otevření této chráněné dílny FOKUSU Vysočina, které v příjemné a pohodové atmosféře proběhlo ve středu 16. září – stylově v den, kdy má svátek Ludmila.

Na slavnostním zahájení provozu cukrárny, která sídlí v ulici Družstevní takřka uprostřed sídliště, se sešli zástupci institucí, s jejichž podporou byla chráněná dílna zřízena (ÚP Chrudim, ÚP Hlinsko, Pardubický kraj, Nadace ČEZ), firmy podílející se na budování a vybavení interiéru a spolupracující organizace.

„Když jsme vymýšleli náplň chráněné dílny, vzpomněli jsme si na cukrárnu, která zanikla kvůli zdravotním problémům majitelky Ludmily Machovcové. Obnovení provozovny, která by navíc pomáhala zdravotně nebo sociálně znevýhodněným, bylo myšleno jako symbolické navázání na práci paní Lídy, a proto také nese její jméno,“ připomněla na slavnostním zahájení příběh cukrárny vedoucí hlineckého střediska FOKUSU Vysočina Michaela Růžičková.

 „Sociální podnikání je náročná disciplína. Musíte obstát na trhu mezi běžnými podniky a zároveň naplnit sociální rozměr. Přejeme tedy Ludmilce, aby se ji co nejvíce dařilo,“ doplnil radní Pardubického kraje pro sociální věci a neziskový sektor, Pavel Šotola.

Nová šance

Na sedmi pracovních místech nachází v tuto chvíli uplatnění celkem 13 lidí s částečnými úvazky.

A práci v cukrárně si zaměstnanci opravdu pochvalují.„Byla jsem poměrně dlouho bez práce, a jsem tedy moc ráda, že jsem tuto příležitost dostala. Navíc to pro mě tady není úplně nové, protože jsem dříve pracovala jako prodavačka. Nyní jsem už nutně potřebovala mezi lidi a tady je opravdu fajn parta a skvělá atmosféra,“ říkala s úsměvem Naďa Hranicová, která pracuje jako obsluha za pokladnou.

„Pro některé z nás bylo již těžké sehnat práci, proto jsme moc rádi, že cukrárna funguje,“ přitakávala jí další ze zaměstnankyň, Dáša Pátková.

Kromě tradičního cukroví a zákusků tu zájemci najdou i bezlepkové, celozrnné a dietní výrobky.

Připomeňme, že FOKUS Vysočina letos slaví deset let svého působení v Hlinsku a Cukrárna Ludmilka je jeho první zdejší chráněnou dílnou.

Fotogalerie: http://www.fokusvysocina.cz/foto/fotogalerie-stredisko-hlinsko/slavnostni-otevreni-cukrarny-ludmilka

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK