147_1.jpg

neděle, 30. listopadu 2014

V domě na havlíčkobrodské ulici 5. května, kde FOKUS Vysočina poskytuje své služby, byly dokončeny další stavební úpravy.  Díky finančnímu grantu Kraje Vysočina totiž mohl FOKUS zrekonstruovat další část tohoto domu.

„Fond Vysočiny nám poskytl 200 tisíc korun, celkově se cena stavebních úprav vyšplhala na téměř 300 tisíc. Nyní již v opravené místnosti poskytují pracovníci FOKUSU Vysočina své služby duševně nemocným lidem. Kromě toho byl zřízen také archiv dokumentace a složek klientů a opravou prošla i vstupní chodba,“ vypočítala ty největší změny projektová manažerka FOKUSU Lucie Marková.

 Podle ní je hlavním cílem rekonstrukce v první řadě přestěhování všech sociálních služeb do vlastních prostor. Mělo by tak dojít nejen ke snížení provozních nákladů, ale i zajištění snadnějšího přístupu klientů ke všem službám poskytovaným v Havlíčkově Brodě.

 Pracovníci FOKUSU Vysočina  podporují lidi  (především) s duševním onemocněním v posílení jejich samostatnosti a sebedůvěry tak, aby mohli vést plnohodnotný život podle svých představ. Systém služeb, který poskytujeme, je komplexní a jsme tak schopni reagovat na mnohé těžkosti, kterým lidé s duševním onemocněním ve svých životem musí čelit.Pracovníci tedy klienty například podporují při péči o domácnost, při hospodaření s penězi, napomáhají jim zlepšovat vztahy v rodině i s vrstevníky a vyplňovat volný čas, podporují je i při zhoršení nemoci a v době krize, v neposlední řadě pomáhají také v oblasti zaměstnávání a bydlení.

Fond Vysočiny

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK