152_loga.jpg

úterý, 13. ledna 2015

Už na jaře loňského roku podal FOKUS Vysočina na Úřad průmyslového vlastnictví žádost o registraci ochranné známky. Žádosti bylo před časem vyhověno a nyní se už naše organizace může pyšnit vlastní - řádně zaregistrovanou - ochrannou známkou. 

 Ta ve slovní podobě zní FOKUS Vysočina a je kombinována s již dobře známými grafickými logy společnosti.

Ochrana před zneužitím  

„Naše organizace nese jméno původní celorepublikové organizace Fokusu, od které se v roce 1992 oddělila. Zachovali jsme tím sounáležitost s ostatními Fokusy, které po celé České republice poskytují služby duševně nemocným. Organizace převzala i hlavní motto loga, jehož autora bohužel neznáme. Motto nikdo nevlastnil a mohl ho používat v podstatě kdokoliv. Vzhledem k naší, více jak dvacetileté historii, jsme si vybudovali významnou roli mezi poskytovateli sociálních služeb v regionu, přesto jsme mohli být díky svému názvu lehce zaměnitelní s jiným spřátelenými Fokusy nebo dokonce se zcela odlišnými firmami zaměřenými na úplně jiné služby či produkty.  Tyto důvody nás tedy vedly k registraci nejen jména ale i loga. Cílem je deklarování kvality a obsahu poskytovaných služeb spojené se jménem naší organizace a zároveň  ochrana naší známky před zneužitím či svévolným zacházením,“ uvedla ředitelka FOKUSU Vysočina, Anna Šimonová.

Zápisem do rejstříku získává vlastník ochranné známky výlučné právo na její užívání. Platnost ochranné známky je deset let od data podání přihlášky ochranné známky. Platnost lze prodlužovat vždy o dalších 10 let na základě žádosti o obnovu ochranné známky podané v zákonné lhůtě.

Vlastníkem ochranné známky tak nyní je FOKUS Vysočina, 5.května 356, 580 01, Havlíčkův Brod.

 
     
     
     

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK