1393_img20220623151903.jpg

pátek, 24. června 2022

Setkání rodičů a klientů našich služeb se konalo na zahradě v sociálně terapeutické dílně Bludiště v Chotěboři. Občerstvení na tuto akci si klienti připravovali sami.

„Během setkání jsme s rodiči diskutovali o tom, proč je důležité klienty podporovat v rozvoji jejich schopností a dovedností, které jim pomohou při osamostatňování, o přebírání zodpovědnosti za svůj život, ale i o tom, že je pro klienty velmi přínosné mít možnost pravidelně docházet do kolektivu, kde si tyto  dovednosti zvyšují,“ prozradila vedoucí chotěbořského střediska Jitka Klepetková.

Své zkušenostmi s osamostatňováním s námi sdíleli i dva naši klienti, kteří bydlí v chráněném bydlení Domova Háj v Chotěboři. Setkání se zúčastnila i sociální pracovnice chráněného bydlení, která se s námi podělila o svůj pohled „z druhé strany“.

V debatě jsme se nevyhnuli ani tématu kvality služby a spokojenosti klientů a rodičů s poskytováním našich služeb. Na setkání jsme pozvali také zástupce společnosti Erilens s.r.o., která se zabývá řešením transportu a manipulací s imobilními osobami v různých prostředích a interiérech, např. stropní zvedací systém. Během setkání měli rodiče možnost se blíže seznámit a vyzkoušet si přenosný systém, který nabízí pohodlný a bezpečný přesun.

„Společné odpoledne jsme si všichni moc užili a to nejen díky výbornému občerstvení, které připravovali klienti,“ dodala Jitka Klepetková.

Fotogalerii z odpoledne najdete ZDE

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK