241_img_6417.jpg

středa, 8. listopadu 2017

Už popáté se dobrovolníci FOKUSu Vysočina zapojí do Národní potravinové sbírky. I tentokráte je budete moci v sobotu 11. listopadu vidět v havlíčkobrodském hypermarketu Albert. „Vloni jsme vybrali celkem 1173 kilogram potravin, které pak putovaly k potřebným lidem,“ konstatovala vedoucí koordinátorů dobrovolníků FOKUSu, Iveta Krčálová. Vybereme letos společně ještě více?

Dobrovolníci mají během sbírky důležité úkoly. Rozdávají letáky se seznamem potravin a drogistického zboží, které lze darovat. Zakoupené věci pak odebírají a třídí. Jejich práce je tak velice důležitá.

„Letos se z našich řad zapojí jedenáct dobrovolníků, kteří budou v hypermarketu Albert od 8 hodin ráno do 20 hodin večer. Vybrané věci pak putují do Potravinové banky Vysočina v Ledči nad Sázavou,“ vysvětlila Iveta Krčálová.

Potraviny a další zboží pak skutečně slouží lidem, kteří jej využijí. Jde především o děti v dětských domovech, sociálně slabé rodiny, matky v azylových domech nebo lidé bez domova.

Například v roce 2015 rozdala banka šestatřicet tun potravin, které byly prostřednictvím různých charitativních organizací opakované předány více než pěti tisícům jednotlivců a 191 rodinám v Kraji Vysočina, jižních a středních Čechách. Pro uskladnění potravin slouží potravinové bance prostory v budově bývalého skladu léčiv Zentiva.
Zdroj: https://havlickobrodsky.denik.cz/zpravy_region/potravinova-sbirka-bude-letos-rekordni-20171108.html

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK