238_fokus_zaklad.jpg

středa, 4. října 2017

Projektová žádost FOKUSU Vysočina,z.ú. na zajištění adiktologa pro naše havlíčkobrodské středisko se v grantovém řízení Nadace České spořitelny dostala do nejužšího výběru! O přidělení grantu nyní rozhodne v hlasování veřejnost. Pomozte nám svými hlasy. Zabere to jen pár vteřin vašeho času. Hlasovat můžete po celý říjen.

Žádost v grantovém programu Nadace České spořitelny byla zařazena do kategorie Odborná prevence a léčba drogové závislosti.

Hlasovat můžete zde:

http://www.nadacecs.cz/granty/hlasovani#response

 „Jde o zajištění odborného adiktologa pro havlíčkobrodské středisko, konkrétně pro Komunitní chráněné bydlení a komunitní tým,“ říká projektová manažerka FOKUSU Vysočina, Karolína Brožová.

Kdo je vlastně adiktolog a proč ho potřebujeme?

„Jde o odborníka, který se specializuje na problematiku drogových závislostí. V našem případě jde konkrétně o klienty s duální diagnózou, což je duševní onemocnění a závislost, povětšinou drogová. Specialista by vedl terapeutické skupiny s cílem pomoci těm, co se rozhodli skončit, i těm, kteří se závislostí zápasí. Další formou by byly individuální rozhovory s jednotlivými klienty zaměřené více na jejich potřeby a další částí jeho práce by byly konzultace s pracovníky FOKUSu. Díky Adiktologovi je péče o klienty s duální diagnózou komplexnější, protože více pracuje na zbavení se závislostí. Bez toho nikdy nebude jejich cesta k úzdravě úplná,“ vysvětlila Karolína Brožová.

Věnujte nám chvíli svého času a svůj hlas. Má to smysl!

 

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK