1419_dscf6586.jpg

čtvrtek, 17. srpna 2023

Rok se s rokem sešel a Týdny duševního zdraví už klepou opět na dveře. Této osvětové multižánrové kampaně o duševním zdraví a o lidech se zkušeností s duševním onemocněním se FOKUS Vysočina zúčastní už po jednatřicáté. Program v letošním roce nese název „Duše v bezpečí“. Uvidíme se společně v Chotěboři, Havlíčkově Brodě, Pelhřimově i Hlinsku.

Letos pro návštěvníky akce máme připraveno i několik novinek. Jelikož jdeme s dobou, tak jsme pořídili virtuální brýle, které nahradí naši klasickou Psychobudku. Přijďte si vyzkoušet, jak se žije člověku se schizofrenií 😊

Navíc jsme domluvili „koncertní šňůru“ s kapelou High Five, která se představí téměř ve všech městech, kde destigmatizační akce pořádáme. A kdo jsou High Five? Sami svou originální tvorbu prezentují jako “emo-pop”, což vzbuzuje vítané protichůdné reakce u publika a kritiků. Nejčastější ohlasy na pozdější tvorbu zní “čeští Coldplay”. Přijďte se přesvědčit sami 😊

 

CHOTĚBOŘ (12. září, 11:00 – 15:00)

Týdny duševního zdraví odstartujeme na chotěbořském náměstí, kde si návštěvníci vyzkouší workshopy, kterými se bude prolínat letošní hlavní téma. Dále se představí zástupci Centra primární prevence Spektrum, projektu Nepanikař a odborníci na první pomoc z Progress Rescue. Program dále zpestří vystoupení taneční skupiny Chotě Crew a již zmíněné kapely High Five.

 

HAVLÍČKŮV BROD (13. září, 10:00 – 17:00)

Havlíčkobrodské TDZka proběhnou v Parku Budoucnost. „Po loňských zkušenostech, kdy nám celý den propršelo, jsme se letos rozhodli mít v záloze i suchou variantu. V případě nepříznivého počasí přesuneme akci do klubu Oko,“ řekla vedoucí střediska Šárka Bernardová.

Těšit se můžete na workshopy na téma Duše v bezpečí a také na besedu se sledge hokejistou Zdeňkem Šafránkem. Své místo budou v parku mít i BESIP, Progress Rescue, poradna Nepanikař, policejní psovod a také airbrush. Popovídat o své práci a zkušenostech přijde i vojenský kaplan Mgr. Jan Blažek.

 

PELHŘIMOV (14. září, 10:00 – 17:00)

V městských sadech budou pro návštěvníky připravené workshopy, které ponesou hlavní téma Duše v bezpečí. Součástí budou také poradna Nepanikař, Progress Rescue, Mindball, virtuální brýle – Psychobudka a nesmí chybět ani náš Recovery klub Pelhřimov.

O hudební část dne se opět postará kapela High Five a také Milan Vracovský. Představí se i Petra Žalmanová, která si připravila na Týdny duševního zdraví hudební-arte workshop.

 

HLINSKO (15. září, 9:00 – 13:00)

Hlinsko pro velký úspěch uspořádá i letos fotbalový turnaj, ve kterém změří své síly žáci a studenti místních škol a lidé se zkušeností s duševním onemocněním. Hlavní téma se ovšem nevytratí, bude zařazeno do workshopů. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet i virtuální brýle. Celá akce se koná ve sportovní hale ZŠ Resslova.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK