1422_obrazek_whatsapp_2023-12-14_v_11.00.46_a5f0fb6b.jpg

čtvrtek, 14. prosince 2023

Do Humpolce si našlo cestu 84 pochodujících, kteří se zúčastnili 5. ročníku pochodu Mezi dvěma světy a díky nimž by do FOKUSu Vysočina mělo putovat 16 800 korun. Ovšem částka nakonec bude vyšší. Oba sponzoři se totiž rozhodli přispět maximální částkou – Hranipex uvolnil 20 000 korun a PETRAplast pak 5 000 korun.

V letošním roce jsme se přesunuli do Humpolce, kde jsme celý pochod odstartovali u Kavárny Čistá duše, která je součástí sociálního podniku FOVY. „Děkujeme všem, kdo se do pochodu zapojil a přispěl tak na dobrou věc,“ řekl iniciátor a hlavní organizátor akce Pavel Šmíd.
 
Trasa nakonec nevedla pod Orlíkem, a to kvůli zasněženým cestám, ale městem Humpolec. Účastníci se vydali od kavárny k rybníku Dvorák, okolo židovského hřbitova k dopravnímu hřišti. Tam na ně čekal občerstvovací altán se svařákem a horkým džusem. Dál pak pokračovali okolo hřbitova, Zichpilu, pivovaru a zpět ke kavárně.
 
„Po celé trase si pak pochodující mohli přečíst na vyvěšených plakátech statistiky, které se vztahovali k problematice duševního zdraví dětí a mladistvých. Toto téma se totiž neslo celým pochodem, výtěžek z něj poputuje na rozvoj nově vznikajícího terénního týmu pro děti a mladistvé,“ řekla PR manažerka FOKUSu Vysočina Edita Veselková.
 
Samotným pochodem ale celé odpoledne neskončilo. V cíli na všechny čekal teplý čaj a mohli si také opéct buřty. „Také jsme ponechali nově vzniklou tradici z minulého roku, kdy jsme si společně s účastníky vytvořili vlastní strom přání, který stojí na zahradě vedle Kavárny Čistá duše,“ dodala Edita Veselková.
 
V kavárně se konala i přednáška, která byla zaměřená na duševní onemocnění nejen dospělých ale hlavně dětí a mladistvých. Zpestřením pak byly virtuální brýle, kdy si mohli zájemci na vlastní kůži vyzkoušet, jak se cítí člověk s hlasy.
 
Na pochod zavítala i regionální televize i-Vysočina.cz. Reportáž bude na našem facebookovém profilu ZDE.
 
Touto cestou bychom rádi poděkovali hlavním sponzorům firmám Hranipex a PETRAplast za finanční podporu, firmě Kerouš za materiální podporu a městu Humpolec za propagaci a podporu.
 

   

    

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK