162_img_2305.jpg

čtvrtek, 26. března 2015

Do Komunitního chráněného bydlení v domě na havlíčkobrodské ulici 5.května, které provozuje FOKUS Vysočina již před nedávnem nastoupili noví klienti. Část vybavení domácností, které mohou klienti této služby využívat, byla pořízena díky darům veřejnosti a firemních dárců. Všem, kdo se na celé věci podíleli, tak patří velký dík FOKUSU. 

K nákupu věcí, které jsou v chráněném bydlení třeba stejně jako v každé jiné domácnosti, významným způsobem přispěli dárci a sponzoři.

"Z firemních dárců musíme zmínit společnost Hratmann-Rico, Euronics Havlíčkův Brod nebo Bosch Diesel Jihlava. Projekt podpořil také Výbor dobré vůle - Nadace Olgy Havlové a Nadace Bona. Zapojili jsme se také do projektu Era pomáhá regionům, ve kterém finance zasílala veřejnost a společnost ERA pak věnovala další příspěvěk. Navíc jsme sami zorganizovali veřejnou sbírku, která s otevřením Komunitního chráněného bydlení skončila," spočítala projektová manažerka FOKUSU Vysočina, Lucie Marková. 

Lidé příspívali také hmotnými dary

Zhruba tři měsíce byly na webu www.daryprofokus.cz vybírány věci na vybavení jednotlivých domácností, které jsme předali klientům a zaměstnancům služby. A sešlo se jich opravdu hodně. Díky více než sedmdesáti dárcovským mailům se podařilo nashromáždit značné množství věcí, od talířů a příborů přes povlečení až po žehličky nebo dokonce pračku. Web bude nyní sloužit novému účelu, dárci přes něj mohou FOKUSU přispět dalšími věcmi, které budou využity například v Sociálně terapeutických dilnách nebo při volnočasových aktivitách klinetů. 

"Všem, kdo se jakkoliv podíleli na vybavení bytů, které budou sloužit duševně nemocným klinetům, velice děkujeme," uvedla vedoucí Komunitního chráněného bydlení, Lucie Henzlová. 

Co vše se například vybralo přes www.daryprofokus.cz (uváděno v kusech):

Rohožka – 4, Záclona – 4, Varná konvice – 1, Povlečení – 20, Ručníky – 29, Sada houbiček na mytí nádobí – 5

Koš na prádlo, odpadkový koš – 3, Sada příborů – 6, Žehlička – 2, Stropní světlo – 1, Prostěradlo – 7

Záclona, závěs – 10, Sada talířů – 10, Hrnec - 1, Lopatka na smetí – 2, Smetáček – 2, Hadr na podlahu – 1

Polštáře – 3, Peřina – 1, Balení kolíčků na prádlo – 2, Ramínka – 35, Sklenice, Hrnky - 18

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK