sobota, 21. ledna 2012

Chráněné dílny FOKUSU Vysočina v Pelhřimově pokračují v roce 2012 ve své stávající činnosti především díky finanční podpoře úřadu práce, města Pelhřimova, Humpolce, Kamenice nad Lipou a Pacova a také díky grantu Nadace OKD, která dílny v roce 2011 podpořila z grantového programu Pro zdraví částkou ve výši 437 tis. Kč.

Grant byl použit na nákup užitkového vozu FORD Transit, který slouží především k přepravě zakázek a materiálu. FORD Transit nám umožňuje nejen plnit sjednané zakázky, ale účastnit se i veletrhů a výstav, které se konají mimo náš region. Auto nám velmi pomohlo při stavbě nové zahradní pergoly pro naše uživatele. Přepravovali jsme v něm stavební materiál i techniku. Snadná přeprava techniky nám umožnila nabídnout službu údržba travní zeleně i veřejnosti.

Přihlásil se nám i nezištný dárce, který přispívá na činnost dílen menší finanční částkou, ale pravidelně a my si jeho pomoci velmi vážíme. Všichni víme, jak je těžké získat v dnešní době finanční prostředky na jakoukoli byť potřebnou věc či činnost.

Chráněné dílny v Pelhřimově čeká obtížné období v důsledku legislativních změn, které přináší novela Zákona o zaměstnanosti. V rámci sociální reformy se s plánovanou účinností od roku 2012  mění podmínky zaměstnávání zdravotně postižených osob a mění se i výše příspěvků na provozní i mzdové náklady. Zda se nám podaří období změn a nižších finančních prostředků zvládnout, ukáže čas. Věříme, že ano a že pracovní uplatnění budeme i nadále nabízet lidem se zdravotním postižením, pro které jsou často chráněná pracovní místa jedinou možností jak pracovat a být potřebným nejen sobě, ale i svému okolí.

Naše i jejich poděkování patří vám všem, kteří chráněné dílny jakkoli podporujete. 

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK