218_chd_barva.jpg

čtvrtek, 16. února 2017

Víte, co je sociální podnikání? Chcete sami založit sociální podnik a nevíte jak na to? Díky projektu MPSV existuje v České republice síť čtrnácti lokálních konzultantů, kteří případným zájemcům pomohou se nastartováním záměru. Jedním z nich je také projektová manažerka FOKUSu Vysočina Jana Pavlasová. Díky našim chráněným dílnám totiž máme se sociálním podnikáním bohaté zkušenosti, které rádi předáváme dál.

„Lokální konzultant/konzultantka poskytuje konzultace v oblasti sociálního podnikání (SP) cílové skupině projektu, což jsou budoucí nebo současní zaměstnavatelé v segmentu SP (dále jen klienti). V praxi jsou to klienti, kteří uvažují o založení SP, nebo kteří ho provozují. Klientovi může LK nabídnout možnost stáže v libovolném sociálním podniku v ČR.

Konzultace je poskytována z projektu Podpora sociálního podnikání v ČR pokračuje, který je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu zaměstnanost a státního rozpočtu ČR,“ stojí v oficiální charakteristice projektu.

 Ale co to v praxi vlastně znamená?

„Zájemce seznámíme se založením a praktickým chodem sociálního podniku, pomáháme jim získat základní náhled na celou problematiku a její principy. Můžeme pomoci s nastavením podnikatelského plánu, informujeme o specifikách zaměstnávání osob se znevýhodněním a podobně. Každému, kdo bude mít zájem, velice rádi poradíme,“ vysvětlila Jana Pavlasová.

Kontakt: klikni zde

Box: Chráněné dílny Fokus Vysočina s.r.o. provozují celkem sedm pracovišť v Havlíčkově Brodě, Chotěboři, Pelhřimově a Hinsku. Poskytujeme služby v oblasti cukrářství, maloobchodu (prodejna potravin), kompletační práce, lesnické práce. Dále provozujeme prádelnu, šicí a keramickou dílnu. Sociální podnik zaměstnává na 170 osob se zdravotním postižením a má více než dvacetileté zkušenosti se sociálním podnikáním.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK