pondělí, 27. ledna 2014

V Pelhřimově v Kulturním domě Máj proběhlo dne 25. ledna 2014 slavnostní předávání Křesadla 2013 - ,,Ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci". Stejně jako v předešlých letech se toto ocenění předávalo společně s Cenami města Pelhřimova.

V Pelhřimově v Kulturním domě Máj proběhlo dne 25. ledna 2014 slavnostní předávání Křesadla 2013 - ,,Ceny pro obyčejné lidi, kteří dělají neobyčejné věci". Stejně jako v předešlých letech se toto ocenění předávalo společně s Cenami města Pelhřimova.

Letošní ročník byl pro nás výjimečný. Výtěžek z dobrovolného vstupného (13.230 Kč) byl věnován pelhřimovskému dobrovolnickému centru. K této částce přidala vystupující metalová skupina The Revolt 500 Kč. Celkový výtěžek 13.730 Kč využijeme na podporu a rozvoj dobrovolníků v našem okrese. Děkujeme městu Pelhřimov za ochotu podporovat dobrovolnictví a všem, kteří tento večer přispěli.

Cenu Křesadlo 2013 obdržela dobrovolnice paní Eva Říhová, která se pravidelně v Hodině H, o.s. věnuje práci s dětmi, mládeží a zahraničními dobrovolníky, aktivitám se seniory a komunitním akcím. Za všechny uveďme např. Seniorklub nebo prezentaci zahraničního seniorského dobrovolnictví na konferencích. V letošním roce také byla jedním ze stěžejních členů realizačního týmu těchto komunitních akcí: Region tančí, Ať žije sídliště, Netradiční závody, Halloween aneb Rozsviťme Pelhřimov, Vánoční tvoření, výměna zkušeností pro děti, mládež, veřejnost a osoby  s omezenými příležitostmi. Spolupracuje také při činnostech s dobrovolníky na Evropské dobrovolné službě a pomáhá jim v začlenění do komunitního života v Pelhřimově, podporuje jejich vzdělávání a rozvoj, seznamování s českou kulturou a tradicemi. Jedním z hlavních důvodů navržení na cenu Křesadlo je ocenění nezištnosti a nadšení, se kterým paní Eva Říhová již několik let pomáhá, zapojuje se, rozvíjí své vlastní schopnosti a dovednosti a předává své osobní zkušenosti ostatním. Energie i čas, který do dobrovolnické práce a pomoci druhým dává, je vzorem pro ostatní dobrovolníky. Je citlivou a přátelskou bytostí, která koná dobro a je příkladem pozitivního přístupu k dobrovolnictví.

Nominováni dále byli a poděkování obdrželi: Pavla Brtnová (FOKUS Vysočina), Marta Machová (Domov pro seniory Pelhřimov), Marie Matějková (o.s. Zvoneček), Aleš Urban (Hodina H), Danuše Zíková (Domov pro seniory Pelhřimov), Vladislav Macháček (Klub českých turistů Pelhřimov). 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK