středa, 22. ledna 2014

FOKUS Vysočina již 21 let pomáhá především lidem s duševním onemocněním. Ale nejen jim.

V Chotěboři provozujeme také služby pro lidi s mentálním či kombinovaným postižením - denní stacionář, osobní asistenci a nově i sociálně terapeutickou dílnu – souhrnně nazývané Bludiště. Výběr nového názvu i loga byl zdlouhavý a hodně diskutovaný. Název Bludiště byl nápadem klientů denního stacionáře. Vyjadřuje cestu, po které jdeme společně s klienty, podporujeme je v samostatnosti a pomáháme jim překonávat nástrahy „bludiště“ běžného života.

Nové logo mají i Chráněné dílny, u kterých se zaměřujeme na zvýšení konkurenceschopnosti jejich výrobních programů a plánujeme je ještě více přiblížit sociálnímu podnikání. Celý rok nám v tomto našem úsilí bude pomáhat nový konzultant zaměstnaný ve Fokusu v rámci projektu Rok jinak.

   

Nový název a organizační strukturu mají naše Dobrovolnická centra, která se propojila metodicky i provozně. Nové logo ve tvaru záchranného kruhu symbolizuje jejich hlavní poslání – pomáhat potřebným.

   

Cílem změn v těchto subjektech je posílení jejich odbornosti a transparentnosti vůči veřejnosti, rozvoj stávajících i nových programů a navazování partnerských vztahů se subjekty shodného zaměření včetně síťování na úrovni krajů i ČR.

Věříme, že Bludiště, Chráněné dílny i Dobrovolnická centra získala větší prostor pro svůj další samostatný rozvoj v rámci své ,,domovské" organizace FOKUS Vysočina. 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK