233_8.jpg

pondělí, 7. srpna 2017

Po celé jaro 2017 se na travnaté ploše u budovy ředitelství FOKUSu Vysočina na havlíčkobrodské ulici 5.května hrabalo, hoblovalo a sázelo. Za přispění Fondu Vysočiny tu totiž vznikla Terapeutická zahrada, která by měla sloužit klientům i zaměstnancům FOKUSu, ale také veřejnosti. Stavba byla na konci července definitivně dokončena.

Ještě donedávna nevyužívané místo má FOKUS Vysočina v dlouhodobém pronájmu od města Havlíčkův Brod, které podporuje činnost organizace. Nyní tu vznikl půvabný zelený prostor, který v dané lokalitě dosud chyběl. Prostor se záhonky, zpevněnými cestičkami, s iglů z vrbových proutků nebo hmyzím domečkem, který čeká na své první obyvatele.

„Terapeutická zahrada má hned několik forem využití. Jde především o aktivizaci klientů a nácvik jejich dovedností hlavně při zahradní terapii. Zároveň se ale tím také snažíme o zprostředkování kontaktů našich klientů, které chceme co nejvíce zapojovat do běžného života, s veřejností,“ říká projektová manažerka FOKUSu Vysočina, Karolína Brožová.

Sociální pracovníci FOKUSu navíc díky zahradě získají prostor, kde se mohou v příjemném a neformálním prostředí třeba setkávat s případnými novými klienty.

„Zahrada je v podstatě složena z několika zón. Je tu místo pro odpočinek a nácvik pracovních dovedností, prostor pro skupinové, vzdělávací nebo sportovní aktivity, ale je možné ji využít také pro společensko – kulturní akce. Lze zde totiž například promítat letní kino,“ doplnila Karolína Brožová.

O zahradu se budou starat klienti FOKUSu. Na revitalizaci prostoru a výstavbu Terapeutické zahrady přispěl částkou 200 tisíc korun Kraj Vysočina. Zbylé náklady financoval FOKUS Vysočina, z.ú. ze svých zdrojů.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK