259_img_4091.jpg

pátek, 14. září 2018

Týdny pro duševní zdraví (TDZ) jsou celorepublikovou destigmatizační akcí, ke které se středisko FOKUSU Vysočina v Chotěboři pravidelně připojuje od roku 2004. Letos jsme je zahájili ve čtvrtek 13. září autorským čtením básní Svatoslavy Klementové.

"Smyslem akce je otevřeně a odborně mluvit o tom, že s námi žijí lidé, kteří z důvodu svého onemocnění či postižení nemají tolik příležitostí, jako ostatní v majoritní společnosti, lidé, jejichž potřeby v oblasti seberealizace a uplatnění se v běžné společnosti jsou méně nebo obtížněji naplňovány z důvodu různých předsudků či nálepkování," říká vedoucí střediska Jitka Klepetková.

Pozvání na tento podvečer přijala i básnířka Nina Karen, která hostům představila svou krásnou sbírku Naboso.

„Se Sváťou nás spojuje společná touha vyjádřit své pocity a myšlenky slovem a podělit se o ně s ostatními. Obě jsme si splnily sen, že jsme vydaly sbírku svých básní," řekla před hosty Nina.

Byla to krásná příležitost podívat se na běh života očima dvou žen, které ho umí vkládat do veršů.

Při této slavnostní příležitosti proběhl i křest Svátiny první sbírky básní - Moje různostranná cesta životem, kterého se ujal starosta Chotěboře pan Tomáš Škaryd, ředitelka FOKUSu Vysočina Anna Šimonová a právě Nina Karen.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK