235_bludiste_barva.jpg

pátek, 8. září 2017

Se začátkem nového školního roku doznala výrazných změn také služba Sociálně terapeutické dílny našeho chotěbořského střediska. Od 1. 9. ji poskytujeme v nových prostorách Na Valech 290 Chotěboř od pondělí do pátku, vždy od 8 do 14 hodin.

Služba dosud fungovala v prostorách chotěbořského střediska. Kvůli omezenému prostoru, který nám nedovoloval službu více rozvíjet, bylo potřeba hledat nové.

„Podařilo se nám nalézt nevyužívané prostory v areálu VOŠ, OA a SOUT v Chotěboři. Vedení školy bylo velmi nakloněno našemu záměru otevřít zde Sociálně terapeutickou dílnu,“ říká projektová manažerka FOKUSu Vysočina, Karolína Brožová.

Ty však bylo nutné adekvátně upravit a vybavit tak, aby odpovídaly potřebám klientů i pracovníků. Klienti tu najdou nejen lepší zázemí, ale rozšířili jsme i nabídku činností.

„Služba je určena pro lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Jejím cílem je rozvíjet pracovní potenciál klientů a poskytnout jim bezpečný prostor pro seberealizaci a dostatek příležitostí zapojit se do různorodých pracovních činností. K novým prostorám jsme získali zahradu, proto se aktivity Sociálně terapeutické dílny zaměřují především na zahradnické činnosti - pěstování ovoce, zeleniny, bylinek a květin a jejich další zpracování. Klienti tak mají možnost poznat výsledky své práce a dále je využít. K dalším aktivitám ale patří třeba další rukodělné činnosti a nácvik péče o domácnost,“ vysvětlila pracovnice Sociálně terapeutické dílny, Adriana Veselská.

Přejeme si, aby se našim klientům i zaměstnacům STD v novém místě dobře pracovalo.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK