1346_ycwh_3.jpg

pondělí, 21. června 2021

Vhoďte v chotěbořském supermarketu Tesco hlasovací žeton FOKUSu Vysočina a pomůžete našemu Dennímu stacionáři Bludiště. Ten nabízí služby dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením.

„Denní stacionář Bludiště nabízí služby dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Ve stacionáři pracujeme podle konceptu Bazální stimulace. Jde o soubor terapeutických postupů, které u našich klientů rozvíjejí pohyb, vnímání a komunikaci pomocí somatické, vibrační a vestibulární stimulace.  Somatická stimulace poskytuje našim klientům potřebné smyslové podněty, přispívá ke zklidnění, rozvíjí pozornost a soustředění a probouzí zájem o okolní svět,“ říká vedoucí chotěbořského střediska FOKUSu Vysočina Jitka Klepetková.

Vibrační a vestibulární stimulace u klientů rozvíjí koordinaci pohybů, rovnováhu a prostorové vnímání, celkovou obratnost, jemnou a hrubou motoriku.

„Denní stacionář potřebujeme dovybavit pomůckami, jako jsou např. terapeutický  hojdavak, taktilní podložky, speciální rukavice, hmatové míčky a dalšími věcmi, které nám umožní koncept Bazální stimulace pro klienty v naší službě plně rozvíjet,“ dodává Klepetková.

A právě vy nám můžete pomoci!

Je to jednoduché, stačí nám vhodit váš žeton za nákup.  Hlasování začalo v pondělí 14. června a bude probíhat až do 11. července ve všech prodejnách Tesco.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK