254_b_10_3.jpg

pondělí, 23. července 2018

Jeden z nejpopulárnějších běžeckých závodů na Vysočině se kvapem blíží.  A i letos se pořadatelé Borovské desítky, které se každoročně účastní stovky dospělých a dětí, rozhodli spojit síly s FOKUSEM Vysočina.  Kdo zatím nemá na sobotu 28. července program, může dorazit třeba právě do Havlíčkovy Borové.

Závod, který začal prakticky z ničeho, se během dosavadních sedmi let vypracoval na jeden z nejlepších letních závodů v zemi (dle jednoho ze specializovaných webů), které se účastní lidé ze všech koutů České republiky. Závod nabízí krásnou trať, z velké části skrytou pod korunami zdejších lesů a úžasnou atmosféru v cíli.

Více o závode najdete zde: http://www.borovska10.cz

Propozice letošního ročníku pak zde: https://www.borovska10.cz/propozice.html

I letos každý běžec přispěje dvacetikorunou ze startovného na činnost FOKUSu Vysočina, z.ú.. K čemu příspěvek poslouží?

Získané finance poputují do Sociálně terapeutické dílny Bludiště, respektive poslouží jako pomoc při budování a zakoupení vybavení nově připravované Užitkové zahrady.

„Sociálně terapeutická dílna je určená dospělým lidem s mentálním a kombinovaným postižením. Jejím cílem je dlouhodobá podpora našich klientů ve zdokonalování pracovních návyků a dovedností. Tím totiž můžeme zvýšit jejich předpoklady pro pracovní uplatnění a zařazení se do běžného života.  V nových prostorech (areál bývalé obchodní akademie v Chotěboři) máme k dispozici zahradu, proto jednou z klíčových aktivit budou zahradnické činnosti. Zahradu plánujeme upravit tak, aby zde vznikly záhony na pěstování zeleniny a bylin. Chceme také vysázet ovocné keře a stromy a vybudovat vyvýšené záhony a zpevněné plochy – chodníky, aby mohli zahradu využívat i klienti na invalidním vozíku. Zároveň budeme úzce spolupracovat s SOUT Chotěboř, kdy nám některé prvky vytvoří žáci v rámci praktické výuky.  A protože jsme v areálu Obchodní akademie, chceme zahradu zpřístupnit i studentům a v rámci projektových dnů také širší veřejnosti,“ říká vedoucí chotěbořského střediska FOKUSu Vysočina, z.ú. Jitka Klepetková.

Připomeňme také, že keramické „poháry“ pro vítěze jednotlivých dospělých kategorií připravují v naší pelhřimovské Rukodělné chráněné dílně.

Poběžíte? Půjdete se na závod podívat? Zajímá vás činnost FOKUSU a budete dávat příspěvky o závodě třeba na sociální sítě? Dejte k příspěvku hastag #fokusvysočina nebo #běžímprofokus a symbolicky tak naši organizaci podpořte..:)

Přihlašování je možné i v den závodu na místě, takže určitě můžete dorazit. Vyhlášeno je celkem 11 dospělých kategorií a další dětské kategorie. Chybět samozřejmě nebude ano bohaté občerstvení.

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK