288_10.jpg

pátek, 2. srpna 2019

Půlroční rekonstrukce jedné z „Vlasákových vil“ na Humpolecké ulici v Pelhřimově je u konce. Objekt, ve kterém už řadu let sídlí FOKUS Vysočina a který je v majetku města, prošel obrovskou proměnou. Zaměstnanci, klienti či dobrovolníci FOKUSu tak nyní získali špičkové zázemí ke své práci.

Během slavnostního otevření, které proběhlo 2.srpna, někteří přítomní ani nevěřili, jak velkou změnou rozlehlý dům prošel. Interiér budovy z roku 1933 totiž v podstatě vypadá úplně jinak, než před několika měsíci.  Kompletně byl předělán suterén, obě přízemí i podkroví. Úplně nové jsou sociální zařízení, kanceláře i okolní prostranství. Z domu byla odvedena vlhkost, zpevněny konstrukce i upraveny příčky. Na práci, kterou dodavatelská firma zvládla za zhruba půl roku, je radost pohledět. Moderní zázemí teď na příchozí doslova dýchá novotou.

„Z rekonstrukce máme opravdu velikou radost,“ usmívala se vedoucí pelhřimovského střediska FOKUSu Vysočina Markéta Křivánková. Ta se tak spolu se svým týmem po půlroční anabázi v KD Máj opět vrací na starou adresu.

„Jsem moc rád, že se rekonstrukce ve spolupráci města Pelhřimov, projektové kanceláře a FOKUSu vydařila. FOKUS Vysočina je velice aktivní a já jeho zaměstnancům děkuji. V Kraji Vysočina si uvědomujeme, jak je kvalitní zázemí pro takovou práci důležité a věřím, že vše bude sloužit ku prospěchu klientů,“ konstatoval po slavnostním přestřižení pásky hejtman Jiří Běhounek.

Kompletní rekonstrukce si vyžádala prostředky ve výši takřka osmi milionů korun.

„Přičemž pět milionů korun město obdrželo z dotačních programů IROP. Chci zdůraznit, že jde o velice zdařilou práci a já věřím, že FOKUS Vysočina zde najde důstojné zázemí,“ doplnil starosta Pelhřimova Ladislav Med.

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK