266_20171111_101428.jpg

úterý, 6. listopadu 2018

Pošesté se v mnoha obchodech po celé zemi uskuteční Národní potravinová sbírka, která pro letošní rok vyšla na sobotu 10. listopadu. Podle posledních výzkumů se do ní chce zapojit až 44 procent obyvatel České republiky a ti hned v šesti obchodech na Vysočině mohou narazit také na dobrovolníky FOKUSU Vysočina. Také pomůžete těm, kteří jsou ohroženi nedostatkem potravin?

Dobrovolníci FOKUS Vysočina jsou důležitou - a již několik let nedílnou - součástí této akce na Vysočině. Informují příchozí o tom, co je možné zakoupit a darovat potřebným a poskytují tak podstatný servis. Všechny věci pak vyberou a třídí, aby mohly putovat do potravinových bank a následně co nejrychleji k lidem, kteří je opravdu potřebují.

A letos naše dobrovolníky uvidíte dokonce v šesti obchodech! Oproti uplynulým ročníkům jde opravdu o výrazné rozšíření a velké poděkování za aktivitu míří i k našim koordinátorům dobrovolníků.

Kde najdete naše dobrovolníky:                                                                                                                                        Pelhřimov: Penny Market a Billa, Havlíčkův Brod: Albert, Chotěboř: Tesco, Humpolec: Billa, Světlá n. Sázavou: Penny Market

Připomeňme, že Národní potravinová sbírka coby jedna z největších charitativních akcí v České republice proběhne v sobotu 10.listopadu od 8 do 18 hodin, a to ve více než 680 prodejnách po celé zemi.

„Trvanlivé potraviny a drogistické zboží pak putují například matkám samoživitelkám, seniorům, lidem v azylových domech a dalším potřebným. Každoroční vlnu solidarity podtrhují také dobrovolníci, kteří pomohou sbírku uskutečnit.

Cílem celonárodní charitativní akce Národní potravinové sbírky je již tradičně dát možnost projevit lidem solidaritu s těmi, kterým nezbývá dost prostředků na základní trvanlivé potraviny či drogistické zboží. Nákupem mohou lidé nejen pomoci, ale současně ukázat, že si uvědomují, že jsou mezi námi lidé v tíživé životní situaci.

Národní potravinovou sbírku organizuje BpS – Byznys pro společnost ve spolupráci s Českou federací potravinových bank, NADĚJÍ, Armádou spásy, Charitou Česká republika. Na realizaci sbírky se podílí také řada neziskových organizací a tisíce dobrovolníků. Záštitu nad letošním – již šestým ročníkem převzal ministr zemědělství Miroslav Toman.

Do Národní potravinové sbírky se letos se svými vybranými prodejnami zapojí Albert, BILLA, drogerie dm markt, Globus, Lidl, Makro, Penny Market, ROSSMANN a Tesco,“ uvádí web www.narodnipotravinovasbirka.cz  , kde najdete i přehled všech míst, kde se uskuteční a další důležité a podrobné informace.  

Nezapomeňte. V sobotu 10. listopadu....

 

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK