334_img_7613.jpg

středa, 9. prosince 2020

Vánoční čas je za dveřmi.  Blížící se svátky se promítají i do výroby některých provozů sociálního podniku Chráněné dílny Fokus Vysočina s.r.o. Nemáte čas péct cukroví? Můžete si jej objednat v cukrárně Čistá duše. Sháníte ozdoby na stromeček nebo milý dárek? V našich rukodělných dílnách si vyberete.

V hlinecké cukrárně Čistá duše, kterou najedete v Družstevní ulici, mají zaměstnanci v posledních dnech pořádně napilno. Není se co divit. Svátky se blíží.

Je třeba objednat včas

„Máme víc objednávek na vánoční cukroví než vloni. Pečeme také dorty k narozeninám i zákusky na oslavy. Jedeme na plné obrátky,“ říká vedoucí cukrárny Marcela Fišerová.  Hitem jsou vánoční krabičky s cukrovím. V gastroprovozu pro Vás připraví malou i velkou, obě s jedenácti druhy cukroví. Ale pokud chcete objednávat, je nejvyšší čas.

„Je třeba objednávat zhruba dva týdny předem. Zákusky a dorty alespoň týden dopředu. Ale máme i dorty, které zvládneme upéci a ozdobit i do druhého dne či bezlepkové dobroty. Zkrátka se snažíme zákazníkům vyjít vstříc,“ upozorňuje s úsměvem Fišerová.

Dekorace i dárek

Chráněné dílny FOKUS Vysočina mají i dva rukodělné (Havlíčkův Brod, Pelhřimov) provozy, kde jsou na blížící se svátky také dobře připraveni.

„Jak na keramické, tak na šicí dílně máme spoustu dekoračních i dárkových předmětů. Například svícny, andílky nebo aromalampy, ale i užitkovou keramiku – jako jsou hrníčky či květináče. Co se týče šicí dílny, šijeme polštářky pro děti, prostírání, tašky nebo chňapky,“ zamýšlí se vedoucí havlíčkobrodské rukodělné dílny Kateřina Feltlová.

Uvolňování epidemiologických opatření byly pro dílnu alespoň částečně dobrou zprávou. I když doba dál prodeji příliš nepřeje.

Mohli jsme zase začít prodávat v prodejním stánku, který máme v brodské nemocnici u bufetu - i když v omezeném čase. Každoročně jsme se těšili na vánoční trhy, které se bohužel letos neuskuteční. Zboží lze v současné době zakoupit buď přímo u nás na dílně (Čechova 3812), nebo v zmiňované nemocnici (4. patro u bufetu). Nově lze zboží zakoupit také v kavárně Sluníčko v ulici 5. května,“ dodává.

Keramické výrobky, které mohou být pěkným dárkem pod stromeček, nabízí i rukodělná dílna v Pelhřimově. „Populární jsou betlémy, keramické čtyřlístky, nebo třeba dekorativní obaly na květináč s vánočním motivem,“ uvádí vedoucí dílny Jiří Mádlo.

Také výrobky z pelhřimovské dílny je možné kupovat přímo na dílně - v Hodějovické ulici 2141. „Nebo v trafice na Tylově ulici, kde prodej poběží až do Vánoc,“ doplňuje Mádlo.

Kontakty:

/dilnyfokusvysocina    /cukrarnacistaduse

Cukrárna Čistá duše

Marcela Fišerová: +420 773 793 737, marcela.fiserova@fokusvysocina.cz

Rukodělná dílna Havlíčkův Brod

Kateřina Feltlová: +420 774 151 499, katerina.feltlova@fokusvysocina.cz

Rukodělná dílna Pelhřimov

Jiří Mádlo: +420 774 084 151, jiri.madlo@fokusvysocina.cz

Klikni na mapku a najdi nejbližší pomoc

Třebíč Jihlava Žďár n/S Pelhřimov Havlíčkův Brod Hlinsko

facebook
 

 

© 2024 FOKUS Vysočina | Administrace | Cookies

Web: Crespo | Design: TNK